Advertisement

Αγιοσ Χριστοφοροσ Προστατησ Οδηγων - Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.Ρόδου: O ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΤΑ ... - Ανήμερα του αγίου χριστόφορου, προστάτη των οδηγών, ο εφημέριος ο άγιος χριστόφορος.

Αγιοσ Χριστοφοροσ Προστατησ Οδηγων - Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.Ρόδου: O ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΤΑ ... - Ανήμερα του αγίου χριστόφορου, προστάτη των οδηγών, ο εφημέριος ο άγιος χριστόφορος.. Ο άγιος χριστόφορος ο μεγαλομάρτυρας, η μνήμη του οποίου τιμάται αύριο 09 μαΐου, καταγόταν από ημιβάρβαρη εξ' αφορμής ίσως του γεγονότος αυτού θεωρείται προστάτης των οδηγών και στο μικρόν ευχολόγιον και συγκεκριμένα στην ακολουθία «επί ευλογήσει νέου. Εξ αφορμής ίσως της παραδόσεως αυτής θεωρείται προστάτης των οδηγών. Ο άγιος μεγαλομάρτυρας χριστόφορος μετέφερε δωρεάν επί τον ώμο του εκείνους που επιθυμούσαν να διέλθουν τον ποταμό. Πέρασε πέρα και πήρε στον ώμο του το παιδί. Ο άγιος χριστοφόρος γεννήθηκε περί το 200 μ.χ.

2,254 likes · 3 talking about this. Από το περιστατικό αυτό, που μετέφερε τον χριστό, είναι και ο προστάτης. Επειδή δε μετέφερε τον χριστό ονομάστηκε, κατόπιν όταν βαπτίσθηκε, από ρέπροβος, χριστοφόρος. Ο άγιος μεγαλομάρτυρας χριστόφορος μετέφερε δωρεάν επί τον ώμο του εκείνους που επιθυμούσαν να διέλθουν τον ποταμό. Εξαιρετική τιμή αποδίδει η πόλη του αγρινίου στο πρόσωπό του, η οποία τον έχει ως προστάτη και ο άγιος χριστοφόρος είναι προστάτης των μεταφορών, των ταξιδιωτών, των αυτοκινητιστών, των αεροπόρων, των οδηγών.

ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ: Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ (Εορτή 9 Μαΐου ...
ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ: Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ (Εορτή 9 Μαΐου ... from www.monastiria.gr
Εύχομαι ο άγιος χριστόφορος, προστάτης των οδηγών και των οδοιπόρων, να είναι πάντα κοντά και σε εσάς. Αγιοσ χριστοφοροσ μικρησ διαστασησ 9x6cm. Κατά τον τότε εναντίον των χριστιανών διωγμό, λίγο μετά την βάπτισή του. Από το περιστατικό αυτό, που μετέφερε τον χριστό, είναι και ο προστάτης. Καταλληλο για τοποθετηση & μεσα σε αυτοκινητο. Στην ορθόδοξη αγιογραφία ο άγιος εικονίζεται να μεταφέρη στον ώμο του τον χριστό και γι' αυτό, σύμφωνα με μια παράδοση, ονομάστηκε και χριστοφόρος. Ο άγιος χριστόφορος ο μεγαλομάρτυρας, η μνήμη του οποίου τιμάται αύριο 09 μαΐου, καταγόταν από ημιβάρβαρη εξ' αφορμής ίσως του γεγονότος αυτού θεωρείται προστάτης των οδηγών και στο μικρόν ευχολόγιον και συγκεκριμένα στην ακολουθία «επί ευλογήσει νέου. Ο άγιος μεγαλομάρτυρας χριστόφορος μετέφερε δωρεάν επί τον ώμο του εκείνους που επιθυμούσαν να διέλθουν τον ποταμό.

Πανηγυρικός εσπερινός πραγματοποιήθηκε στην ιερά μονή αγίου χριστόφορου κομοτηνής το απόγευμα του σαββάτου 08/05.

Στην μνήμη του αγίου χριστοφόρου, του προστάτου των οδηγών και των αυτοκινήτων, τελείται κάθε χρόνο μικρά πανήγυρις στην ενορία μας και στο όμορφο παρεκκλήσι του, που βρίσκεται στην είσοδο της μεγάλης πλατείας του ιερού ναού των αγίων θεοπατόρων ιωακείμ και άννης. Συμπεριλαμβάνει καὶ ψηφιακὸ δίσκο cd, γιὰ νὰ ἀκοῦμε τὸ βιβλίο στὸ αὐτοκίνητο. Εξ αφορμής ίσως της παραδόσεως αυτής θεωρείται προστάτης των οδηγών. Όταν το αντιλήφθηκε, βαπτίσθηκε χριστιανός. Ἅγιε μεγαλομάρτυς τοῦ θεοῦ χριστοφόρε πολύαθλε, πρὶν κρατήσω σήμερα τὸ τιμόνι στὰ χέρια μου, σὲ ἱκετεύω· μὲ τὴ μαρτυρική σου παρρησία πρὸς τὸν χριστό. Ο άγιος χριστοφόρος γεννήθηκε περί το 200 μ.χ. Στην ορθόδοξη αγιογραφία ο άγιος εικονίζεται να μεταφέρη στον ώμο του τον χριστό και γι' αυτό, σύμφωνα με μια παράδοση, ονομάστηκε και χριστοφόρος. Ὁ πρῶτος εἰκονογραφημένος βίος τοῦ ἁγίου μεγαλομάρτυρος χριστοφόρου, ποὺ εἶναι ὁ ἅγιος προστάτης τῶν ὁδηγῶν καὶ ὅσων ταξιδεύουν. Ο άγιος χριστοφόρος συγκαταλέγεται στη χορεία των μεγαλομαρτύρων. Κατά τον τότε εναντίον των χριστιανών διωγμό, λίγο μετά την βάπτισή του. Ένας από αυτούς υπήρξε ο άγιος χριστόφορος, ο οποίος αξιώθηκε της τιμής του μεγαλομάρτυρα. Εξ' αφορμής ίσως του γεγονότος αυτού θεωρείται προστάτης των οδηγών. Είναι ο προστάτης των αεροπόρων, των οδηγών, των ταξιδιωτών και όλων των επαγγελμάτων, που απαιτούν μεγάλες δυνάμεις.

Πανηγυρικός εσπερινός πραγματοποιήθηκε στην ιερά μονή αγίου χριστόφορου κομοτηνής το απόγευμα του σαββάτου 08/05. Ένας από αυτούς υπήρξε ο άγιος χριστόφορος, ο οποίος αξιώθηκε της τιμής του μεγαλομάρτυρα. Xοροστάτησε ο μητροπολίτης μαρωνείας και κομοτηνής κ.κ. Εξαιρετική τιμή αποδίδει η πόλη του αγρινίου στο πρόσωπό του, η οποία τον έχει ως προστάτη και ο άγιος χριστοφόρος είναι προστάτης των μεταφορών, των ταξιδιωτών, των αυτοκινητιστών, των αεροπόρων, των οδηγών. Συμπεριλαμβάνει καὶ ψηφιακὸ δίσκο cd, γιὰ νὰ ἀκοῦμε τὸ βιβλίο στὸ αὐτοκίνητο.

Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.Ρόδου: O ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΤΑ ...
Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.Ρόδου: O ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΤΑ ... from 4.bp.blogspot.com
Ο άγιος μεγαλομάρτυρας χριστόφορος (ή χριστοφόρος, όπως είναι πιο ορθό) καταγόταν από βάρβαρη φυλή και ονομαζόταν ρεμπρόβος. Αγιοσ χριστοφοροσ μικρησ διαστασησ 9x6cm. Καταλληλο για τοποθετηση & μεσα σε αυτοκινητο. Ο άγιος μεγαλομάρτυρας χριστόφορος μετέφερε δωρεάν επί τον ώμο του εκείνους που επιθυμούσαν να διέλθουν τον ποταμό. Όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα, έτσι και φέτος, γιόρτασε το εκκλησάκι του αγίου χριστοφόρου στο σοφικό του δήμου κορινθίων με ιδιαίτερη λαμπρότητα τον προστάτη. Ανήμερα του αγίου χριστόφορου, προστάτη των οδηγών, ο εφημέριος ο άγιος χριστόφορος. Εξ' αφορμής, ίσως, του γεγονότος αυτού θεωρείται προστάτης των οδηγών. Επειδή δε μετέφερε τον χριστό ονομάστηκε, κατόπιν όταν βαπτίσθηκε, από ρέπροβος, χριστοφόρος.

Ο προστάτης αγιοσ των οδηγών.

Xοροστάτησε ο μητροπολίτης μαρωνείας και κομοτηνής κ.κ. Συμπεριλαμβάνει καὶ ψηφιακὸ δίσκο cd, γιὰ νὰ ἀκοῦμε τὸ βιβλίο στὸ αὐτοκίνητο. Η παράδοση λέει πως έζησε και μαρτύρησε στα χρόνια του ρωμαίου αυτοκράτορα δεκίου κατά την παράδοση του ελληνικού λαού ο άγιος χριστοφόρος θεωρείται προστάτης των χωραφιών και των. Ο άγιος μεγαλομάρτυς χριστόφορος καταγόταν από ημιβάρβαρη φυλή και ονομαζόταν ρεμπρόβος, που σημαίνει αδόκιμος, αποδοκιμασμένος εξ' αφορμής ίσως του γεγονότος αυτού θεωρείται προστάτης των οδηγών και στο μικρόν ευχολόγιον και συγκεκριμένα στην ακολουθία «επί. ''΄αγιος χριστόφορος'' iερός ναός ο νέος μεγάλος ναός του αγίου χριστοφόρου στο αγρίνιο αγιοσ χριστοφοροσ.προστατησ οδηγων και πολιουχοσ. Ένας από αυτούς υπήρξε ο άγιος χριστόφορος, ο οποίος αξιώθηκε της τιμής του μεγαλομάρτυρα. Εξ αφορμής ίσως της παραδόσεως αυτής θεωρείται προστάτης των οδηγών. Αγιοσ χριστοφοροσ μικρησ διαστασησ 9x6cm. Ο μύθος αναφέρει ότι περνούσε τους οδοιπόρους από τον χείμαρρο, αφού δεν υπήρχε γέφυρα και έτσι έγινε προστάτης τους. Ο άγιος χριστόφορος ο μεγαλομάρτυρας. Όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα, έτσι και φέτος, γιόρτασε το εκκλησάκι του αγίου χριστοφόρου στο σοφικό του δήμου κορινθίων με ιδιαίτερη λαμπρότητα τον προστάτη. Ο προστάτης αγιοσ των οδηγών. Σε μια βάρβαρη χώρα της ανατολής και της ασίας.

Εύχομαι ο άγιος χριστόφορος, προστάτης των οδηγών και των οδοιπόρων, να είναι πάντα κοντά και σε εσάς. Ο άγιος χριστοφόρος γεννήθηκε περί το 200 μ.χ. Σε μια βάρβαρη χώρα της ανατολής και της ασίας. Εξαιρετική τιμή αποδίδει η πόλη του αγρινίου στο πρόσωπό του, η οποία τον έχει ως προστάτη και ο άγιος χριστοφόρος είναι προστάτης των μεταφορών, των ταξιδιωτών, των αυτοκινητιστών, των αεροπόρων, των οδηγών. Ο άγιος χριστόφορος λεγόταν κυνοπρόσωπος κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, όπως γράφει ο άγιος νικόδημος ο αγιορείτης, να απεικονισθεί από μερικούς αμαθείς ζωγράφους με μορφή σκύλου, ενώ η λέξη κυνοπρόσωπος σήμαινε ότι το πρόσωπο του αγίου χριστοφόρου ήταν άγριο, άσχημο και άμορφο.

Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.Ρόδου: O ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΤΑ ...
Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.Ρόδου: O ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΤΑ ... from 1.bp.blogspot.com
Στην ορθόδοξη αγιογραφία ο άγιος εικονίζεται να μεταφέρη στον ώμο του τον χριστό και γι' αυτό, σύμφωνα με μια παράδοση, ονομάστηκε και χριστοφόρος. Από το περιστατικό αυτό, που μετέφερε τον χριστό, είναι και ο προστάτης. Ο άγιος χριστόφορος λεγόταν κυνοπρόσωπος κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, όπως γράφει ο άγιος για το λόγο αυτό, ο άγιος χριστόφορος ζωφραφίζεται περνώντας το ποτάμι, στηριζόμενος στο ξύλο και με το από το περιστατικό αυτό, που μετέφερε τον χριστό, είναι και ο προστάτης των μεταφορών. Ιερή εικόνα βυζαντινής τεχνικής επάνω σε σκαφτό ξύλο με φύλλο χρυσού και χαρτί, γνωστή ώς λιθογραφία με θέμα τον αγιο χριστοφορο. Ο άγιος χριστόφορος ο μεγαλομάρτυρας. Εξ' αφορμής ίσως του γεγονότος αυτού θεωρείται προστάτης των οδηγών. Xοροστάτησε ο μητροπολίτης μαρωνείας και κομοτηνής κ.κ. Όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα, έτσι και φέτος, γιόρτασε το εκκλησάκι του αγίου χριστοφόρου στο σοφικό του δήμου κορινθίων με ιδιαίτερη λαμπρότητα τον προστάτη.

Επειδή δε μετέφερε τον χριστό ονομάστηκε, κατόπιν όταν βαπτίσθηκε, από ρέπροβος, χριστοφόρος.

Αγιοσ χριστοφοροσ μικρησ διαστασησ 9x6cm. Ένας από αυτούς υπήρξε ο άγιος χριστόφορος, ο οποίος αξιώθηκε της τιμής του μεγαλομάρτυρα. Ο άγιος μεγαλομάρτυς χριστόφορος καταγόταν από ημιβάρβαρη φυλή και ονομαζόταν ρεμπρόβος, που σημαίνει αδόκιμος, αποδοκιμασμένος εξ' αφορμής ίσως του γεγονότος αυτού θεωρείται προστάτης των οδηγών και στο μικρόν ευχολόγιον και συγκεκριμένα στην ακολουθία «επί. Ο άγιος χριστόφορος λεγόταν κυνοπρόσωπος κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, όπως γράφει ο άγιος νικόδημος ο αγιορείτης, να απεικονισθεί από μερικούς αλλά και από ακρισίες άλλων οδηγών προστάτευσέ με. Ο προστάτης αγιοσ των οδηγών. Ο άγιος χριστόφορος ο μεγαλομάρτυρας, η μνήμη του οποίου τιμάται αύριο 09 μαΐου, καταγόταν από ημιβάρβαρη εξ' αφορμής ίσως του γεγονότος αυτού θεωρείται προστάτης των οδηγών και στο μικρόν ευχολόγιον και συγκεκριμένα στην ακολουθία «επί ευλογήσει νέου. Επειδή δε μετέφερε τον χριστό ονομάστηκε, κατόπιν όταν βαπτίσθηκε, από ρέπροβος, χριστοφόρος. Ανήμερα του αγίου χριστόφορου, προστάτη των οδηγών, ο εφημέριος ο άγιος χριστόφορος. Xοροστάτησε ο μητροπολίτης μαρωνείας και κομοτηνής κ.κ. Ποιος ήταν ο προστάτης των φυλακισμένων. Σε μια βάρβαρη χώρα της ανατολής και της ασίας. Καταγόταν από κάποια άγνωστη σε μας ημιβάρβαρη φυλή και το όνομά του ήταν ρεμπρόβος, που σημαίνει απόβλητος η μνήμη του εορτάζεται στις 9 μαΐου και θεωρείται ο προστάτης των οδηγών. Γεννήθηκε από μια φυλή ανθρωποφάγων.

Ο άγιος χριστοφόρος παρουσιάζεται σε εικόνες με μορφή γίγαντα να περνά τον χριστό ως μικρό παιδί στους ώμους του, από την μία όχθη ενός χειμάρρου στην άλλη αγιοσ χριστοφοροσ. Ο προστάτης αγιοσ των οδηγών.

Posting Komentar

0 Komentar